Raamdecoratie Elektrische bediening

 

ELEKTRISCHE BEDIENING

Vind jij comfort echt belangrijk? En wil je alle raamdecoratie in huis met één druk op de knop bedienen? Kies dan voor raamdecoratie met elektrische bediening. Het bedienen van jouw raambekleding is dan super eenvoudig. Tegenwoordig kun je bij bijna alle producten kiezen voor elektrische bediening, zowel met accumotoren als bekabelde motoren. Woongilde kan jou adviseren over alle mogelijkheden.
Motionblinds woongilde
Vind jij comfort echt belangrijk? En wil je alle raamdecoratie in huis met één druk op de knop bedienen? Kies dan voor raamdecoratie met elektrische bediening. Het bedienen van jouw raambekleding is dan super eenvoudig. Tegenwoordig kun je bij bijna alle producten kiezen voor elektrische bediening, zowel met accumotoren als bekabelde motoren. Een Zonnelux specialist kan jou adviseren over alle mogelijkheden.
eo.
elektrische jaloezieën

MOTIONBLINDS EN JOUW SLIMME WONING 

MotionBlinds werkt met smart home assistenten zoals Amazon Alexa, Google Home, SmartThings en IFTTT. Hiervoor is de MotionBlinds Wi-Fi Bridge nodig, die een wereld aan connectiviteitsopties opent en bediening mogelijk maakt met de MotionBlinds smartphone-app.

OPLAADBARE ACCUMOTOREN EN BEKABELDE MOTOREN

Bij de gemotoriseerde raamdecoratie heb je in bijna alle gevallen de keuze uit oplaadbare accumotoren en bekabelde motoren. We zetten de verschillen voor je op een rijtje.

Oplaadbare accumotoren
Oplaadbare accumotoren zijn ideaal als je geen elektra kunt of wilt aanleggen. De elektrische raamdecoratie wordt namelijk aangedreven met een geïntegreerde batterij die niet zichtbaar is. Het opladen van de batterij hoeft slechts enkele keren per jaar. Hoe vaak je moet opladen, is afhankelijk van hoe vaak je het product opent en sluit én hoe groot de raamdecoratie is. Het bedienen van een groter product vraagt namelijk meer van de batterij. Oplaadbare accumotoren bedien je met een afstandsbediening.
Bekabelde motoren
De bekabelde motor – ook wel een motor met vaste bekabeling genoemd – wordt gevoed door een elektriciteitskabel. De elektriciteitskabels wil je netjes wegwerken, bijvoorbeeld in een koof of met kabelgootjes. Het aansluiten van een bekabelde motor vergt daarom meer voorbereiding, tenzij je de elektrische raamdecoratie gaat vervangen en de elektra daarom al aanwezig is. Bij een verbouwing of nieuwbouw is het verstandig om al in een vroeg stadium over de elektrische raamdecoratie na te denken, zodat alle voorbereidingen getroffen kunnen worden Bekabelde motoren kun je bedienen met een afstandsbediening of wandschakelaar. Bekabelde motoren zijn bij sommige afmetingen een must in verband met het gewicht van het product.

Elektrische jaloezien woongilde

ELEKTRISCHE HOUTEN JALOEZIEËN

Bij houten jaloezieën kun je kiezen uit oplaadbare accumotoren en bekabelde motoren. Met deze motoren kun je de jaloezieën elektrisch kantelen én omhoog en omlaag bewegen. Houten jaloezieën met een grote afmeting (vanaf 3,5 m2) zijn te zwaar om handmatig te bedienen. Bij deze afmetingen adviseren we altijd elektrische houten jaloezieën.Wil je de jaloezieën enkel kantelen? Dan kun je bij de 50 mm en 65 mm houten jaloezieën ook kiezen voor een oplaadbare accumotor die alleen deze optie biedt. De houten jaloezieën kunnen met deze motor dus niet omhoog en omlaag bewegen. Deze oplaadbare accumotor is voordeliger geprijsd.

ELEKTRISCHE ROLGORDIJNEN 

Bij elektrische rolgordijnen zijn er drie mogelijkheden: de pull motor, oplaadbare accumotoren van Somfy® en motoren met vaste bekabeling. De pull motor is een bijzondere elektrische bediening. Dit is namelijk een accumotor die je met een simpele beweging kunt bedienen. Het rolgordijn gaat omhoog of omlaag door kort aan de ketting of bedieningstang te trekken. Dit noem je de pullfunctie. Daarnaast is de pull motor ook met een afstandsbediening of app te bedienen.

Elektrische Duette Woongilde

ELEKTRISCHE DUETTE® GORDIJNEN


Vind je comfort in huis belangrijk? Met één druk op de knop kun je de Duette® naar de juiste positie bewegen. Je kunt kiezen voor een oplaadbare accumotor of een bekabelde motor. Elektrische bediening is mogelijk bij de 25 mm en 32 mm Duette® gordijnen.
Een plafondraam Duette® kan alleen gemotoriseerd worden uitgevoerd in combinatie met de 25 mm plooibreedte. Dit geldt zowel voor de oplaadbare accumotor als voor de motor met vaste bekabeling.
Elektrische Duette® gordijnen met een oplaadbare accumotor

De oplaadbare accumotor is geïntegreerd in het product en daardoor niet zichtbaar. Je kunt de elektrische Duette® gemakkelijk met een afstandsbediening bedienen. Zoals de naam als zegt moet de oplaadbare accumotor worden opgeladen met een meegeleverde oplader. De grootte van het Duette® gordijn en hoe vaak je het product opent en sluit, bepaalt hoe vaak je de accumotor moet opladen. Dit gaat in de meeste gevallen om een aantal keer per jaar. Groot voordeel van de accumotor is dat deze zonder elektriciteitskabel aangesloten kan worden. Je hoeft dus geen voorbereidingen te treffen voor de elektra.
Elektrische Duette® gordijnen met een bekabelde motor

Naast een oplaadbare accumotor kun je ook kiezen voor een motor met vaste bekabeling. De motor wordt aangedreven door een elektriciteitskabel. Het is bij een verbouwing of nieuwbouw daarom belangrijk om in de opstartfase de mogelijkheden van elektrische Duette® gordijnen met de Zonnelux specialist te bespreken. Als je kiest voor een bekabelde motor moet je voorbereidingen treffen, zodat je de elektriciteitskabels netjes kunt wegwerken in een koof of met een kabelgoot. De elektrische Duette® gordijnen met een bekabelde motor kun je bedienen met een afstandsbediening (elektronisch) of wandschakelaar (mechanisch).

elektrische vouwgordijnen

ELEKTRISCHE VOUWGORDIJNEN

De vouwgordijnen zijn elektrisch te bedienen met een oplaadbare accumotor of een bekabelde motor. Welke optie de beste keuze is, ligt voornamelijk aan jouw voorkeur en de mogelijkheden om elektra aan te leggen. Een Zonnelux specialist adviseert je graag.
 

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

De waardering van www.woongilde.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 414 reviews.
Scroll naar boven
× Neem contact met ons op