Plissé & honingraat

Plissé & honingraat

Honingraat en plissé gordijnen op maat komen helemaal tot zijn recht als u spreekt over de begrippen veelzijdigheid, decoratief en functionaliteit. De Woongilde plissé gordijnen en honingraat zijn perfect voor ramen met bijzondere vormen en grootte. Van schuine ramen, driehoeksramen tot ronde ramen en van trapeziumramen tot de ramen van een serre. Combineer een verduisterende en lichtdoorlatende stof in een twee-in-één model. Ideaal voor als u licht binnen wilt laten, maar ook voldoende privacy wilt behouden.

Stof

Er is een uitgebreide keuze in diverse stoffen: van uni tot dessin, transparant of verduisterend, warmtewerend, vocht-, en vuilafstotend, beeldschermgeschikt en vlamvertragend.

 

Stofbreedtes

De aangegeven stofbreedtes zoals vermeld in het stalenboek zijn direct de maximale fabricage breedtes. De stofmaat is dus ook bepalend voor de maximale systeembreedte.

Let op!
• Niet alle stoffen kunnen met lasnaad geleverd worden.
• Een plisségordijn breder dan 230 cm. is alleen uitvoerbaar met ketting of elektrische bediening.
• Alleen kettingmodel AK10 kan breder dan 250 cm. geleverd worden.

Plisségordijn collectie

Een Woongilde plisségordijn bestaat uit een enkele stoflaag met een terugkerende plooi van 20 of 50 mm. De plisséstoffen zijn er in verschillende transparanties te weten: transparant, semi-transparant en verduisterend. De koorden lopen door de gaatjes van de stof en zijn bij een plisségordijn dus zichtbaar. De koorden worden in bijpassende kleur geleverd.

Plissé met stofoverlapping

Wat als u grotere breedtes wilt leveren dan de aangegeven stofbreedte van de plisségordijn? Dan adviseren wij u een plisségordijn met stofoverlapping. Ook wel verticale lasnaad genoemd. Een stofoverlapping is een extra stuk stof dat tussen twee stukken wordt gezet. Het merendeel van de 20 en 50 mm. plisségordijn collectie kan geleverd worden met deze verticale lasnaden. Indien de stof voorzien kan worden van een lasnaad (zie collectieoverzicht) dan kan de maximale productbreedte in de prijstabel worden aangehouden. In andere gevallen geldt de stofbreedte als maximale breedte. De plisségordijnen worden dan niet in het midden, maar aan weerszijde (op twee posities) op ongeveer ¼ van de zijkant gelast. De exacte verdeling wordt bepaald door de posities van de optrekkoorden in het product. Doordat dit in de fabriek wordt vastgesteld kan er niet afgeweken worden van dit formaat.

Bij een transparante stof geldt dat de stofoverlapping goed zichtbaar is. Bij een niet transparante stof valt dit minder op. Doordat er bij een opgetrokken situatie van de plisségordijn een verdikking in het pakket ontstaat, is hier de stofoverlapping goed zichtbaar.

Dag en nacht plisségordijn

Dag & nacht plisségordijn één systeem bestaande uit 2 kwaliteiten stof waar één voor gedurende de dag (advies: transparant of semi- transparant, onder) en de andere stof voor tijdens de nacht (advies: verduisterende stof, boven). Geef bij uw bestelling van een dag & nacht plisségordijn duidelijk aan welke stof u boven en welke stof u beneden wenst.

Honingraat collectie

Een Woongilde honingraat bestaat uit twee geplisseerde stoflagen met een terugkerende plooi van 25 of 45 mm. De stoffen zijn in het midden met elkaar verbonden en vormen een honingraatstructuur. Een groot verschil ten opzichte van de plisségordijn is dat de koorden door het midden van de honingraatstructuur lopen. De koorden en dus ook de gaatjes waar de koorden doorheen lopen zijn niet zichtbaar.
Let op! Honingraat stoffen kunnen niet met stofoverlapping geleverd worden.

Klimaatbeheersing / isolatiewaarde

De 25 mm. en 45 mm. honingraatstoffen hebben een extra hoge isolatiewaarde. Dit heeft als groot voordeel een perfecte klimaatbeheersing en een energiebesparend product. De 45 mm. honingraat is ook leverbaar met een dubbele cel voor een extra hoge isolatiewaarde.

DE WOONGILDE  HONINGRAAT HEEFT EEN STRAK UITERLIJK EN IS EFFECTIEVER IN ZONWERING EN ISOLEERT MEER DAN DE PLISSÉGORDIJN.

Onderhoud

Plissé stoffen zijn enkelzijdig geplisseerd. Om deze vouwen in de stof goed te houden, adviseren wij de producten dagelijks op en neer te halen, en ook één maal per week de plissés geheel opgetrokken te houden gedurende een periode van een 1/2 dag, om zo de plooien in goede staat te houden.

 

Systeemkleuren

Door de kleur van het systeem en montagesteunen te laten kleuren bij de door u uitgekozen stof, krijgt uw plisségordijn of honingraat meer eenheid. In de tabel hieronder kunt u de kleurcombinaties van de componenten zien.

20 mm. plissé
25 mm. honingraat
45 mm. honingraat
50 mm. plissé
wit x x
technisch zilver x x
zwart/bruin (diep) x
crème x
bronze x

Koordverzamelaar

De trendy koordverzamelaar geven uw plisségordijn of honingraat een meer luxe uitstraling. Met keuze uit deze modellen is er meer dan het standaard Woongilde koordgewicht.

 

Bediening

Voor zowel de plisségordijn-, als het honingraat systeem zijn een aantal bedieningsopties mogelijk, te weten:
A vrij hangend
B ingespannen vast staand (bedienbaar)
D dakraam
O koordbediend
P plafond (serre) raam
CL koordloos
K Ketting

De handgreep is optioneel leverbaar met een bedieningsstok voor de hoger geplaatste (dak)ramen. De modellen met handgreep zijn traploos verstelbaar. De modellen zijn zo benoemd dat het makkelijk te herleiden is hoe het stofpakket voor het raam hangt en naar welke positie het te bedienen is.

modellen koord greep ketting elektrisch rotatie
O B K E R
recht raam vrijhangend A AO AK AE
recht raam ingespannen B BO BB BK BE
plafondraam P PB PE PR
dakraam D DB

Child Safety

Wanneer u kiest voor een koord- of kettingbediening raden wij u aan om de ketting of koord met een geleider aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen (met name tussen 0-3,5 jaar). De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. vanaf de vloer gemeten.

Montagehoogte onbekend (cm.)  Montagehoogte bekend
 product < 250 bedieningslengte product < 250 bedieningslengte
20 & 25 mm. trekkoord* 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte 2/3 van producthoogte **
20 & 25 mm. ketting* 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte **
50 & 45 mm. trekkoord* 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte montagehoogte minus 150 cm.
50 & 45 mm. ketting (eindloos) 100 cm. of kleiner producthoogte minus 150 cm. montagehoogte minus 150 cm.

*    zijn bedieningen die geleverd worden met een breekbare connector
**  dit is 2/3 van producthoogte maar minimaal 60 cm. korter dan montage hoogte

 

Perfect Fit plissé & honingraat

Perfect Fit is een 4 kaderig frame dat men tussen de glaslatten klemt door middel van 4 clips die nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. De clips worden tussen de glaslatten en het glas geklemd. Het systeem is zo ontwikkeld dat schroeven niet nodig is. Bent u op zoek naar een systeem dat simpel is te monteren? Dan is dit systeem dé ideale oplossing voor ieder kozijn in elk interieur.

Kenmerken

• Het systeem past perfect voor kunststof en aluminium kozijnen en deuren.
• Het systeem kan ook worden toegepast voor een houten kozijn (hier wordt wel geschroefd in het kozijn).
• Perfect Fit is uitstekend te gebruiken voor naar binnen draaiende ramen, zoals bijvoorbeeld draai- en kiepramen.
• Steunen zijn onzichtbaar bij voor- en zijaanzicht.
• Stabiele aluminium geleidingsprofielen waarin het product bevestigd wordt.
• Optimale zonwering en afdichting dankzij het aluminium 4-kaderig profiel.
• Door eenvoudige demontage is het schoonmaken van ruiten geen probleem.

Volg ons op instagram

De waardering van www.woongilde.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 414 reviews.
Scroll naar boven
× Neem contact met ons op