Vouwgordijnen

Categorie:

Beschrijving

 

Vouwgordijn

Creëer een tijdloze en traditionele sfeer in uw woning met HR Design vouwgordijnen. Ze geven uw woning een warme uitstraling en houden hinderlijk zonlicht buiten. Of u nu van modern of klassiek houdt, er is altijd een vouwgordijn dat perfect in uw woning past.

Een verduisterend vouwgordijn houdt uw kamer zo donker mogelijk, ideaal voor op de slaapkamer. Wilt u toch van het daglicht genieten, maar de inkijk verminderen? Dan kunt u kiezen voor een vouwgordijn met lichtdoorlatende stof.

Stof

De vouwgordijn collectie heeft neutrale uni stoffen, maar ook stoffen met een karakteristieke structuur. U heeft keuze uit transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen. De confectie en afwerking zijn van de hoogste kwaliteit, op maat gemaakt met oog voor detail.

De stoffen worden door middel van klittenband aan het systeem bevestigd, waardoor onderhoud gemakkelijk is. De gehele collectie is tevens als losse stof op metrage te bestellen.

De voering van uw vouwgordijn beschermt uw interieur tegen het schadelijke UV licht, houdt u kamer zo donker mogelijk en geeft nog meer privacy.

 

Onderhoud

U kunt de stoffen met de hand wassen, elke stof is tevens voorzien van een waslabel.
Let op! U moet rekening houden met 2% krimptolerantie.

Confectie

Als basisregel geldt dat het laatste segment minimaal de helft is dan van het voorgaande, dit om verkleuring van het doek tegen te gaan. Indien u echter verschillende vouwgordijnen van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst is het essentieel dat de baleinen horizontaal doorlopen. Dit heeft als consequentie dat het vouwgordijn opgetrokken wordt aan de onderlat. Alle HR Design vouwgordijnen worden geconfectioneerd met kleurende optrekkoorden.

De stoffen van de vouwgordijnen worden naadloos verwerkt.

Vouwgordijnrail

 • Rail inclusief onderdelen in wit
 • Bevestiging van stof door middel van klittenband aan de rail.
 • Gemakkelijk afneembaar door het klittenband.
 • Standaard met clicksteunen voor zowel wand- als plafondbevestiging.
Bevestiging
 • Combi clicksteun kunststof
 • Absolute wandsteun + clip 5 cm.
 • Absolute wandsteun + clip 9 cm.
 • Absolute wandsteun + clip 15 cm.
 • Wandsteun 10-15 cm.
 • Kunststof kozijnklem
Bediening
 • Handmatig bediend met metalen ketting (standaard)
 • Handmatig bediend met kunststof ketting (meerprijs)
 • Elektrisch bediend met absolute motor (meerprijs)
 • Elektrisch bediend met Somfy motor (meerprijs)

Meerdere vouwgordijnen naast elkaar

Bij het bestellen dient apart te worden aangegeven of meerdere vouwgordijnen naast elkaar worden geplaatst. Dit in verband met het doorlopen van het patroon en segmenthoogte. Indien de vouwgordijnen van ongelijke hoogte zijn dient te worden opgegeven of de segmenten vanaf boven- of onderzijde gelijk moeten lopen.

Opgestikt boord

Het vouwgordijn kan worden afgebiesd door middel van een opgestikte rand (stof in een afwijkende kleur van 10 cm.) Er is keuze uit: bies aan de onderzijde, bies alleen aan de zijkanten of bies aan de onder- en zijkanten.

Let op! Bij de keuze van uw bies is het belangrijk dat u een gelijkwaardige stof kiest in verband met het vouwen en het eventueel krimpen van de stof.

Koordgewicht

De trendy koordgewichten uit de tassel collectie geven uw vouwgordijn een meer luxe uitstraling. Met keuze uit de ronde en vierkante modellen is er meer dan het standaard HR Design koordgewicht.

Modellen

Vouwgordijn model 100 vlak

Dit is een rechthangend vouwgordijn zonder baleinen. Het vouwgordijn wordt in segmenten omhooggetrokken door ringetjes die aan de achterzijde van de stof zijn aangebracht.

Vouwgordijn model 200 & model 210 Roman standaard (halve segmenten)

Door het aanbrengen van baleinen in ieder segment heeft dit vouwgordijn een strakker uiterlijk dan model 1. Ook in neergelaten toestand blijft de segmentverdeling zichtbaar. In opgetrokken toestand vallen de plooien per segment over elkaar. Bij uni en voile stoffen zijn de baleintunnels ingestikt.

Vouwgordijn model 300 Roman (hele segmenten)

Vouwgordijn model 300 Roman heeft ronde baleinen aan de voorzijde en koordringen worden gestikt op de even baleinen. Hierdoor krijgt u een strakker en vlakker stofpakket. Dit model heeft altijd een oneven aantal segmenten. Bij meerdere vouwgordijnen, van ongelijke hoogtes is uitlijnen / doorlopen van baleinen niet mogelijk. Dit model kan niet gevoerd geleverd worden en zijgeleiding is ook niet mogelijk.

Kettingbediening

Het vouwgordijnsysteem wordt standaard met metalen ketting geleverd zonder koordgewicht.

Elektrische bediening HR Design vouwgordijnsysteem met Absolute motor

Absolute systeem met stekkeradapter

De stekkeradapter heeft een stekker waarin de adapter (24 volt) direct verwerkt zit. Na de adapter komt 400 cm. snoer (12 volt) die naar het systeem loopt. Maximaal gordijngewicht van 6 kg.

Absolute systeem met snoeradapter

De snoeradapter heeft een stekker met 150 cm. snoer (220 volt) waardoor u de mogelijkheid heeft om de adapter weg te werken. Achter de adapter zit 300 cm. snoer (12 volt) die naar het systeem loopt.

Absolute systeem met batterijbuis

De batterijbuis (gevuld met 10 AA batterijen) wordt achter de rail geplaatst. Montage is hierdoor zeer eenvoudig. Maximaal gordijngewicht van 6 kg.

Absolute systeem met Smart batterijbuis

De batterijbuis met Smart oplaadbare batterij wordt achter de rail geplaatst. Montage is hierdoor zeer eenvoudig. Maximaal gordijngewicht van 6 kg. Ook kunt u kiezen voor Smart batterijbuis met oplader.

Absolute afstandsbediening

U heeft de keuze uit een 1 kanaals of 5 kanaals afstandsbediening in het zilver of in wit.

Elektrische bediening HR Design vouwgordijnsysteem met Somfy motor

Type 1: Enkel systeem met wandschakelaar
Type 2: Enkel systeem met afstandsbediening
Type 3: Meerdere systemen met afstandsbediening – De meerdere HR Design vouwgordijnen zijn apart en tegelijk te bedienen. Naast het elektrische systeem heeft u een basisset nodig waar maximaal 4 vouwgordijnen op kunnen worden aangesloten.
Type 4 & 5: Domotica systeem  – ! Voor een Domotica systeem is kennis nodig, wij leveren u alleen een systeem met motor geschikt voor Domotica. Het inregelen en afstellen dient door een ervaren Domotica elektricien te worden gedaan.

Volg ons en like ons

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vouwgordijnen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *