lamellen HR design

Categorieën: ,

Beschrijving

Verticaal

De HR Design verticale lamellen is een veelzijdig product wat nog steeds als modern wordt ervaren. U kunt de verticale lamellen uniek maken door verschillende lamellen in kleur of transparantie met elkaar te combineren.

Onze verticale lamellen zijn uitvoerbaar in aluminium, PVC en stof. Onze aluminium en PVC lamellen zijn modern, praktisch in gebruik en geschikt voor de badkamer. Voor een warme uitstraling kunt u uit onze stoffen collectie kiezen met een variërende breedte van 89 mm. of 127 mm.

Door het kantelen van de verticale lamellen bepaalt u zelf de lichtinval en sfeer. Ook voor bijzondere raamvormen zijn verticale lamellen zeer geschikt. De trapeze rail is voor onze verticale lamellen geen obstakel. Volledig gesloten biedt de verticale lamel ultieme privacy.

Stof

De stoffen collectie wordt standaard geleverd met verzwaringsplaatje en kunststof ketting. Ook kunt u kiezen voor een ingeseald verzwaringsgewicht, zodat de lamellen zonder onderketting hangen. Dit geldt niet voor de screenstoffen.

PVC & aluminium

Verticale lamellen zijn toepasbaar voor zowel uw werkplek als privé vertrek. Al met al is er genoeg keuze uit onze uni, dessins, geperforeerde, houtdessins en stoere metallics lamellen.

Breedte lamellen
aluminium PVC stof
50 mm.
70 mm.
89 mm.
127 mm.

 

Onderhoud

De stoffen collectie is onder normale omstandigheden onderhoudsvrij. Bij een eventuele vlek kunt u het beste een droge borstel of doek gebruiken. Gebruik geen schoonmaakmiddel en vermijd hard schrobben! De aluminium en PVC lamellen kunt zonder problemen met een vochtige doek reinigen.

Verticaalrail Absolute

 • Wit aluminium railsysteem.
 • Slipkoppeling/kunststof tuimel- en onderketting met makkelijk verwisselbare lamelstift.
 • Zeer eenvoudige montage met de plafondclip.
 • De rail hangt nu strak tegen het plafond.
 • Glazenwasser functie, waardoor de lamellen weg te schuiven zijn.

Bevestiging

 • Plafondclip (Art. nr. 960620)
 • Verstelbare wandsteunen (Art. nr. 960621)
 • Wandsteun Absolute 50 mm. (Art. nr. 960501)
 • Wandsteun Absolute 90 mm. (Art. nr. 960502)
 • wandsteun Absolute 150 mm. (Art. nr. 960503)

Bediening

 • Koord-/ kettingbediend
 • Monocommando
 • Elektrische bediening

Twee in één bak

Twee rails op één systeem is ideaal bij een deur en venster constructie. Doordat er aan 2 kanten een bediening zit, kunt u het deur en venster gedeelte los van elkaar open en dicht doen. Wilt u het pakket van de deur en het venster met 1 handeling openen of sluiten? Dan kiest u voor een “doorlopende tuimelas”. Indien 2 rails in elkaars verlengde moeten worden geplaatst kiest u voor “overlappend”.

Koordgewicht

De trendy koordgewichten geven uw lamelgordijn een meer luxe uitstraling. Met keuze uit de ronde en vierkante modellen is er meer dan het standaard HR Design koordgewicht.

Verzwaringsgewicht bij stoffen verticale lamellen

U kunt uw HR Design verticale lamellen op twee manieren laten confectioneren.

 1. Met verzwaringsgewicht + onderketting.

Trapeze

 • Trapeze rails langer dan 2 meter of met zeer grote hoogte/ schuinte zal het pakket gedeeltelijk of geheel geborgd moeten worden.
 • Trapeze maten uitsluitend volgens tekening met vermelding van basis, kleinste hoogte en grootste hoogte (rail- en lamellengte wordt per computer berekend).
 • Bij tekening vermelden: I.D.D. of O.D.D., dagmaat of blijvende maat, plafond- of wandbevestiging.

Koord- / kettingbediening

Het verticaalsysteem wordt standaard met koordbediening geleverd voor het openen en sluiten van de lamellen. De metalen ketting wordt gebruikt om de lamellen te tuimelen.

Monocommando

Tegen meerprijs kunt het verticaal systeem laten uitvoeren met een monocommondo. Dit is één bedieningsketting die het systeem zowel kan openen en sluiten als tuimelen.

Elektrische bediening

De motor met stekkeradapter is leverbaar met een 1 kanaals- of 5 kanaals afstandsbediening. Zo kunt u vanaf de bank uw verticale lamellen openen en sluiten.

Child Safety

Wanneer u kiest voor koord-/kettingbediening raden wij u aan om het koord met een koordklem (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen (met name tussen 0-3,5 jaar). De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm.

Montagehoogte onbekend (cm.)  Montagehoogte bekend
 product < 250 bedieningslengte is product < 250 bedieningslengte is  bedieningslengte is
100 cm. of kleiner producthoogte – 150 cm. montagehoogte – 150 cm.
Volg ons en like ons

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “lamellen HR design” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *